Kamperen in Slovenië

In Slovenië bezoek je kustplaatsjes in Venetiaanse stijl, ontdek je kilometerslange grotten, geniet je van het uitzicht over azuurblauwe meren en probeer je unieke wijnen van verschillende regio’s. Dit land heeft van alles wat. Het is een geweldige bestemming voor je kampeervakantie!

Sloveense natuur
Uitgestrekte meren, bergen met witte toppen en diepe, donkere grotten. Slovenië heeft een prachtig landschap. Geen wonder, kijk maar naar de buurlanden. In Slovenië vind je bergen als in Oostenrijk, en een kust als in Italië. Onder de hoogtepunten van de Sloveense natuur vallen het Meer van Bled en het Meer van Bohinj (beide helder blauw en omringd door groen), de Grotten van Postojna (20.750 meter lang!) en de Grotten van Škocjan.

Kamperen in Slovenie

De mooiste steden
Slovenië heeft een aantal fraaie steden die je gezien moet hebben tijdens je kampeervakantie. In hoofdstad Ljubljana bezoek je het kasteel, dat een mooi panorama over de stad biedt. In Bled geniet je van het uitzicht over het gelijknamige meer (de stad heeft ook een mooi kasteel boven een klif). Wil je graag aan zee zijn, bezoek dan het kustplaatsje Piran, met gebouwen in Venetiaanse stijl. Keuze genoeg!

Wijnregio’s
Wijnkenners opgelet! Slovenië heeft drie grote wijnstreken: Primorje in het westen, met een wijn die vaan droog smaakt en rijk is aan mineralen), Posavje in het zuidoosten, met veel Franse invloeden merkbaar in de smaak en Podravje in het noordoosten, met Duitse invloeden. Elke wijnregio in Slovenië produceert zijn eigen, unieke wijn. Voor kenners is dat natuurlijk een mooie gelegenheid om verschillende nieuwe smaken te proberen en de wijnvelden te bekijken.

Kamperen in Slovenie

Campings
In Slovenië heb je de keuze uit verschillende soorten campings, van kleine plekjes met veel privacy, tot grote parken met een zwemparadijs. Slovenië telt in totaal zo’n 60 campings, van groot tot (heel) klein.