VOOR HET EERST KAMPEREN

Handige tips

Voor ’t eerst kamperen…

Voor het eerst naar de camping? Hoe zit het dan met stroom? Op pad met de motorhome of met de caravan? Dat kan – in bijna alle gevallen – gewoon met rijbewijs-B! Hier lees je alles over rijden met een vakantie-aanhanger achter de auto, over verzekeren en winterstalling. En zo’n caravan beladen… dat is een fluitje van een cent. Mobicar helpt je op weg!

Auto en Rijbewijs

Auto & Rijbewijs

De regels voor het trekken van een caravan zijn in de afgelopen jaren vergemakkelijkt: in principe heb je aan je B-rijbewijs voldoende,  ook als je met de motorhome reist. Hier lees je daarover meer. We kijken ook even naar de rest van de papierwinkel.

Beladen en Rijden

Beladen & Rijden

Veel nieuwkomers zien ertegen op: rijden met de caravan. Een aanhangertje of een vouwwagen kan nog nét, maar een caravan… dat wordt al snel wat veel. In de praktijk valt het echt mee, als je rekening houdt met de afmetingen van je combinatie.

Campings en Reisinformatie

Campings & Reisinformatie

Kampeervakanties bieden een ongekende vrijheid en dat begint al onderweg: opstaan wanneer je maar wilt, op pad met je eigen spulletjes. Sommige mensen rijden liefst in een rechte lijn naar de camping van hun keuze, anderen maken al van de reis op zich al een feestje…

Gas en Stroom

Gas & Stroom

De kookplaat en de kachel zijn apparaten die werken op gas in de caravan, vouwwagen of motorhome. En de koelkast, maar die werkt ook op stroom: 230 volt op de camping, 12 volt achter de auto. Gas en elektriciteit maken kamperen nét wat meer luxueus.

Camp to Go - Onderhoud en zelf doen - voor het eerst kamperen

Onderhoud & Zelf doen

Elektrische installatie, gasleidingen, kooktoestel, kachel, oplooprem, verlichting: een caravan zit boordevol technische snufjes. Afhankelijk van het gebruik, moet je mobiele vakantiehuisje eens in de twee jaar naar de dealer.

Verzekering en Stalling

Verzekering & Stalling

Met een eigen caravan, vouwwagen of motorhome koop je een stukje vrijheid: je haalt je voertuig tevoorschijn wanneer je wilt. Vakanties, een weekendje weg met vrienden of familie… Zorg dat je een flexibele stalling vindt voor je vakantieaanhanger. En zekerheid voor alles: regel een goeie verzekering