Zitten & Slapen

Zitten, luieren en slapen: ga je met de caravan, motorhome of vouwwagen op reis, dan heb je je bedje al bij je. Ook met de tent is het tegenwoordig allang geen afzien meer. Voor het betere buitenleven ga je op een drafje naar de kampeerwinkel. 

Lekker zitten
Een goede campingstoel hoort bij je standaarduitrusting. Er zijn tientallen uitvoeringen, tot aan comfortabele leunstoelen die volledig in ligstand kunnen. Denk ook eens aan opbergkasten. Tentkampeerders leven vaak uit weekendtassen die netjes gerangschikt in de tent staan. In de kampeerwinkels vind je ook speciale opvouwbare opbergmeubeltjes, met hangende schappen en organizers. Buitengewoon praktisch en bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag als ze niet gebruikt worden. Ook handig in de voortent!

Zitten & Slapen - zitten

Slaapcomfort
Bezitters van een caravan, motorhome of vouwwagen hebben het makkelijk: hun bed hangt gewoon aan de auto. Sinds het ‘vaste bed’ een jaar of acht geleden z’n intrede deed in de caravan, is het slaapcomfort met enorme- stappen vooruitgegaan. De moderne generaties caravans en motorhomes hebben tegenwoordig koudschuimmatrassen op de lattenbodems en als je een prins(es) op de erwt  bent, kun je bij specialisten nog meer slaapcomfort bereiken met speciale oplegmatrassen en andere systemen.

Slaapzakken
Veel kampeerders nemen een dekbed mee in de caravan of motorhome. Tentkampeerders kruipen ’s nachts gewoon in de slaapzak. Die zijn er in twee modellen: de mummy (met capuchon) of het traditionele dekenmodel waarbij je ook nog eens twee slaapzakken aan elkaar kunt ritsen. Je kunt kiezen uit synthetische of donzen vullingen, of een combinatie van beiden. Let op de isolatiewaarde: het maakt nogal een verschil of je naar Toscane op vakantie gaat, of  hoog in de bergen kampeert.

Zitten & Slapen - liggen

Slaapmatjes en luchtbedden
Luchtbedden zijn vrijwel verdrongen door de zelfopblaasbare matrasjes. Door de ingebouwde schuimlaag isoleren ze beter dan traditionele luchtbedden Tijdens het oprollen pers je alle lucht er weer uit, zodat een compacte rol ontstaat. (Zelf)opblaasbare slaapmatjes zijn er in diverse afmetingen en dikten, tot wel 10 cm. De ‘outdoor’-uitvoeringen hebben een extra isolerende tussenlaag of zelfs een donzen vulling: fijn als je ook in de herfst op pad gaat of ’s zomer in de bergen kampeert.