C1-Rijbewijs: theorielessen

Hallo iedereen!

Welkom op deze blog over het behalen van het C1-rijbewijs  – een rijbewijs speciaal in het leven geroepen voor liefhebbers van reizen met de motorhome! Ik, Frédéric, haal deze zomer (hopelijk) mijn C1-rijbewijs, met als kers op de taart een reis naar de Lofoten in Noorwegen.

Maar beginnen doen we bij het begin: waarom wil ik juist een C1-rijbewijs? Wie er graag met de motorhome op uit trekt, heeft eigenlijk aan een B-rijbewijs genoeg. Voor de ervaren motorhomereiziger die liever een zwaarder model onder zich heeft, is het C1-rijbewijs een must. Met dat rijbewijs mag je een voertuig met een totaalgewicht tussen 3.500 en 7.500 kg besturen – meer laadvermogen dus, handig voor lange en verre reizen. En dat is juíst wat ik van plan ben !

Stap 1: theorielessen volgen. Deze week begon ik aan het parcours met een dag theorieles. Ook zonder deze lessen kan je deelnemen aan het theoretisch examen, maar het slaagpercentage ligt een pak hoger na de theorielessen (96% slaagt). Voor mij was het vooral een – zeer nuttige – opfrissing van de verkeersregels, uitgebreid met theorie voor het C1-rijbewijs en veel informatie over sociaal rijgedrag en bewust omgaan met je voertuig.

De eerste stap is gezet, op het einde van deze week waag ik mijn kans op het theorie-examen. Zal ik slagen?

Benieuw naar het vervolg? Lees hier de volgende post.