De alkoof motorhome

Als kinderen een motorhome tekenen, ziet hij er bijna altijd zo uit: met een enorme bult op de cabine. Die bult is typerend voor de alkoof motorhome. Binnen vind je een zee van ruimte. Door het grote aantal slaapplaatsen is deze motorhome uitermate geschikt voor grote gezinnen.

Zes slaapplaatsen
In de typerende bult op het dak – de alkoof motorhome – vind je een vast bed waar twee volwassenen ruim in kunnen slapen. Meestal is dit het tweede bed, want achterin vind je nóg een vast tweepersoonsbed. Als klap op de vuurpijl kun je de eet- en salonruimte in het midden met een paar handelingen ombouwen tot het derde bed. Daardoor kun je met maar liefst zes mensen overnachten in een alkoof motorhome.

Interieur
Een flinke keuken, een grote koelkast (afgestemd op het aantal personen), een riante zithoek en in de grotere modellen een aparte douche én een apart toilet. Alkoof motorhomes zijn speciaal ontworpen voor grote reisgezelschappen. Sommige alkoof motorhomes hebben een dubbele bodem: onder de vloer is een extra ruimte die wordt gebruikt om bijvoorbeeld de watertanks in te bouwen – daarmee is zo’n alkoof motorhome ook geschikt voor de wintersportvakantie.

Voor wie
Alkoof motorhomes worden vooral gebruikt door verhuurbedrijven, omdat je er met zoveel personen mee weg kunt. Door de alkoof motorhome is de stahoogte enorm, tot wel 2m30. In dit type motorhome vind je enorm veel bergruimte en ook de woonruimte is vaak fors. Door de alkoof motorhome op het dak van de cabine ontstaat een groot frontoppervlak. Daardoor ligt het brandstofverbruik wat hoger dan in andere motorhomes. Een voordeel van de alkoof motorhome is dat je tijdens het rijden zelden wordt verblind door de zon.