De wereld ligt aan je wielen! Trek erop uit en geniet! Om je reis zo aangenaam en zorgeloos te maken, zetten we graag enkele apps op een rijtje die snel je beste reisgenoten zullen worden.

Stressvrij onderweg

CoPilot GPS

CoPilot GPS is een gratis routeplanner die speciaal is ontworpen voor recreatieve voertuigen. De app berekent je route op basis van de grootte en klasse van je voertuig (hoogte, gewicht en lengte) en vermijdt wegen met lage bruggen of te smalle doorgangen.

De app berekent automatisch de beste route, waardoor je stressvolle omwegen voorkomt, tijd bespaart en de brandstofkosten verlaagt. Je kan eenvoudig je volledige route plannen, inclusief stops. Je vindt er eenvoudig campings, tankstations, hotels, restaurants en meer die je dan aan je route kan toevoegen.

De kaarten kunnen offline worden gedownload, wat perfect is voor afgelegen gebieden of plekken zonder netwerkdekking.

Ontdek de beste plekjes

Park4Night
Deze app is een ware goudmijn voor kampeerders! Met Park4Night vind je snel en eenvoudig rustplaatsen, campings en parkeerplekkenGebruikersrecensies en foto’s helpen je de beste plekken uit te kiezen. Deel zelf je ervaringen met de Park4Night community en help zo andere reizigers.

Campercontact PRO+
Campercontact PRO+ is je onmisbare reisbondgenoot. Boordevol reisinspiratie van meer dan 1 miljoen kampeerders, ruim 50.000 camperplaatsen, campings en serviceplaatsen en meer dan 20.000 kilometer prachtige camperroutes – van ongerept Scandinavië tot zonnig Griekenland. Uitgestippeld door experts.

Bos, strand of bergen? Je vindt razendsnel je camperplaats of camping met ruim 70 handige filters. Ook heel handig: met de satelliet modus krijg je een nog beter beeld van de kampeerplaats en de omgeving. En ook deze app kan je volledig offline gebruiken.

Mag het wat minder zijn?

CampingCard ACSI
Reizen buiten het hoogseizoen wordt betaalbaarder met CampingCard ACSI, die kortingen biedt op meer dan 3.000 campings in Europa. Via de app vind je, op basis van je locatie, de deelnemende campings met bijhorende faciliteiten etc. Hulp nodig bij het maken van je keuze? In de app lees je beoordelingen van andere kampeerders en kun je ook zelf eenvoudig een beoordeling invullen. Eens gekozen, kan je voor heel wat camping vanuit de app je plek reserveren.

Inspiratie en tips voor de perfecte reis

Roadtrippers
Plan je een trip naar de VS, Canada, Nieuw Zeeland of Australia, dan is deze app de ideale roadtrip planning tool! Roadtrippers plant je trip voor jou, maakt meteen een schatting van je brandstofkosten, stelt bezienswaardigheden binnen een bepaalde afstand van je route voor, geeft accommodaties weer enzoverder.

Camping.info App
Met een selectie van meer dan 23.000 campings en meer dan 18.000 staanplaatsen door heel Europa, helpt Camping.info App je de juiste camping te vinden voor je vakantie. Je vindt er gedetailleerde beschrijvingen, 222.000 foto’s, 3.200 video’s en beoordelingen van andere kampeerders. Met de handige filters vindt je precies de camping die je zoekt, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Of je nu met een hond reist, een zwembad wilt, aan zee of in de bergen wilt kamperen, aan de Noordzee, in Zuid-Tirol of ergens anders in Europa.

En met slechts enkele klikken reserveer je jouw plekje. Geen bereik of in the middle of nowhere? Ook voor deze app geen probleem!  Zelfs zonder wifi of mobiel bereik kunnen de kaarten offline worden gebruikt. Waar je ook bent, blader gewoon zo lang en zo veel als je wilt naar campings en staanplaatsen.

Leg je reis vast

Polarsteps
Leg elk moment vast met deze handige reistracker. Deel in Polarsteps je reis in realtime met vrienden en familie. Registreer automatisch je tussenstops, voeg foto’s en notities toe en creëer zo je digitaal reisdagboek. Eens thuis, kan je met slechts één klik een prachtig reisboek ontwerpen. Zo blijf je genieten van al de prachtige reismomenten.

Instagram
Ook Instagram mag natuurlijk niet ontbreken. Deel je caravanavonturen met de wereld via deze onmisbare app. Gebruik specifieke hashtags voor caravanreizen om in contact te komen met een community van enthousiastelingen en andere reizigers te inspireren.

Voor nog meer inspiratie, volg het Instagram-account van Mobicar. Deel zelf je ervaringen met de hashtags #Mobicar2024.

Reizen met een caravan biedt ongeëvenaarde vrijheid en flexibiliteit, maar een goede organisatie is alles. Deze apps helpen je bij elke stap van je reis. Dus download deze apps, bereid je trip voor en ga met een gerust hart op ontdekking!