Bezoekers

Praktische info
Praktische info
Animatie
Animatie
Beursplan + exposanten
Beursplan + exposanten
Diensten
Diensten
Overnachten
Overnachten
Tickets
Tickets

Praktische informatie

Mobicar is de internationale beurs voor caravans, motorhomes, kampeeraccessoires en -diensten die dit jaar voor de 56e keer plaatsvindt. Je vindt er internationale exposanten met meer dan 600 nieuwe modellen van motorhomes en caravans, alsook exposanten met de beste accessoires, tips en tricks voor een geslaagde kampeervakantie.

Van donderdag 11 tot en met maandag 15 oktober 2018 van 10u tot 18u.
Zondag 14 oktober van 10u tot 19u.

Volwassenen: €12
Kinderen <12 jaar – Gratis toegang

Adres:
Brussels Expo – Paleis 6, 7, 9 en 11
Belgiëplein 1
1020 Brussel

Ingang:
Astridhal via de passerelle van parking C
Voorkant paleis 11 (kant Atomium)

Met de auto

Brussels Expo beschikt over uitgestrekte parkeerruimtes, met niet minder dan 10.000 plaatsen op Parking C alleen. Parking C is met zijn directe verbinding met de Brusselse Ring R0 (uitrit 7A of 8 – bordjes EXPO volgen) vlot bereikbaar en geeft rechtstreeks toegang tot de paleizen.

Een parkingticket voor parking C kost € 5,00. Alle andere parkings kosten € 6,00.Plan_Parkings_Brussels_Expo

Het openbaar vervoer

Dankzij een uitgebreid netwerk van tram, bus en metrolijnen is Brussels Expo vanuit elke uithoek van de stad gemakkelijk te bereiken. Bussen, trams en metro stoppen in een straal van 200m rond Brussels Expo.

De trein is evenmin een probleem: de Eurostar (vanuit Londen) en de Thalys (vanuit Parijs, Amsterdam of Keulen) doen het Zuidstation aan, vandaar rijdt de metro lijn 6, richting ‘Koning Boudewijn’, halte ‘Heizel’. Vanuit het Centraal Station neemt u eerst metro lijn 1 richting ‘Weststation’, vervolgens metro lijn 6  richting ‘Koning Boudewijn’, halte ‘Heizel’. Dankzij het uitgebreid netwerk van het Brusselse openbaar vervoer, is Brussels Expo bereikbaar vanuit alle hoeken. Zowel de ‘MIVB’ (tram, bus en metro) als ‘De Lijn’ (bus) beschikken over haltes op nog geen 200m van onze infrastructuur. Klik hier om het metroplan te downloaden.
logo_mivb      
logo_delijn

Voor mindervaliden

Speciale toegang voor personen met een beperkte mobiliteit zijn voorzien via parking C. Liften en hellende plateaus zijn beschikbaar op verschillende plaatsen en een groot aantal toiletten is eveneens bereikbaar.

Assistentiehonden zijn toegelaten op de beurs.

Rolstoelen zijn beschikbaar indien nodig.

Plan_Parkings_Brussels_Expo_PMR

Animatie

Testdrive

Altijd al eens willen voelen hoe het is om met een motorhome te rijden? Of twijfel je nog over je aankoop van een voertuig omdat je denkt dat rijden met een motorhome ingewikkeld of moeilijk is? Test het nu uit op Mobicar! Onder begeleiding van één van de exposanten maak je een testrit met een model naar keuze op de site van de Heizel, van Brussels Expo tot het Atomium. Online registratie is verplicht en kan via onderstaande knop.

Schrijf je nu in

Gratis oogtest 

Het belang van een goed zicht op de baan wordt vaak onderschat. Wil je weten of je ogen helemaal geschikt zijn als je straks achter het stuur van die nieuwe caravan of motorhome kruipt? Laat je testen en adviseren door oogspecialist Essilor in paleis 6, stand 633.

 

Salondeal

Is de aankoop van een motorhome of caravan op de beurs in kannen en kruiken? Vier je aanwinst met een cadeau van de beursorganisator. Kom met je aankoopbon naar het secreteriaat in paleis 7 en ontvang een gratis fles champagne!

 

Tekenwedstrijd 

De deuren van Mobicar staan opnieuw open voor de kleinste kampeerders. Voor een springkasteel, spelletjes en ander leuks kunnen ze terecht in de kinderopvang. Ze zijn welkom tijdens het beursweekend op 13 en 14 oktober in paleis 11 op de eerste verdieping. Dit jaar kunnen ze er meedoen aan een heuse tekenwedstrijd!

 

Klimmuur 

Kids die tijdens hun bezoek aan Mobicar hun energie kwijt willen, kunnen hun hart ophalen aan de Mobicar-klimmuur. Ontdek deze verticale roadtrip in paleis 6, stand 625.

 

Caravan en motorhome van het jaar 2019

De verkiezing van de Caravan van het Jaar en de Motorhome van het Jaar is inmiddels een vaste waarde tijdens Mobicar. 18 motorhomes en 6 caravans strijden opnieuw voor deze prestigieuze titel en krijgen de kans om in 2019 de Caravan of Motorhome van het Jaar te zijn. Vergeet niet om bij de ingang van Mobicar’18 een stembriefje mee te nemen. Deponeer het biljet in de urne bij de motorhome of caravan die volgens jou de titel verdient. Zo maak je kans op een bon van 500 euro bij één van de exposanten aanwezig op de beurs. De genomineerde modellen zijn te herkennen aan de stickers op de voertuigen.

Hierbij de lijst van de genomineerde voertuigen per categorie:

MOTORHOME – Vans tot 45.000 €
Adria Twin Plus 600 SPB
Possl Summit 600
Sunlight Cliff 600

MOTORHOME – Vans van meer dan 45.000 €
Adria Twin Supreme 640 SLB
Dreamer Select D55+
Globe-Traveller Voyager XS

MOTORHOME – Profilés tot 60.000 €
Adria Matrix Plus Belgium Edition
Challenger Graphite 260 Maxi salon
Chausson Flash 634 Familial

MOTORHOME – Profilés van meer dan 60.000 €
Bürstner Ixeo T 690G
Dethleffs Pulse T 7051 EB
Laika Ecovip 309 Toscana Edition

MOTORHOME – Integralen tot 75.000 €
Autostar Passion 30 Years Edition I 730 LC .
Dethleffs Pulse I 7051 DBM
Elnagh Magnum

MOTORHOME – Integralen van meer dan 75.000 €
Carthago S Plus 64 XL QB
Frankia Titan I 840 Plus Titan
Niesmann Bischoff Arto 88EK

CARAVANS tot 20.000 €
Bürstner Premio Life 490 TK
Caravelair Alba 426 Familiale
Dethleffs C’joy 480 QLK

CARAVANS van meer dan 20.000 €
Adria Adora 522UP
Eriba Touring Troll Ocean Drive
Dethleffs Generation 465 FR

Beursplan + exposanten

Nieuwe indeling van de paleizen

De indeling van Mobicar ziet er dit jaar voor het eerst anders uit! De beurs is opgedeeld in drie zones: eentje voor motorhomes, eentje voor caravans en eentje voor accessoires en diensten. De verschillende zones herken je aan de kleuren op het beursplan én aan het tapijt op de beurs: oranje voor accessoires en diensten, groen voor motorhomes en blauw voor caravans. Zo vind je gemakkelijker je weg op de beurs en kan je gerichter op zoek gaan naar het product dat jou interesseert.

Klik hier om het beursplan te downloaden.

Diensten

Kinderopvang

Voor een springkasteel, spelletjes en ander leuks kunnen de kinderen tijdens het weekend terecht in de kinderopvang van 10u tot 18u. in paleis 11 op de eerste verdieping. Ze kunnen er meedoen aan een heuse tekenwedstrijd!


Streetfood kraampjes & restaurants

Geniet tijdens het kijken, vergelijken en inspireren van een welverdiende break bij één van de streetfood kraampjes verspreid over de hoofdgang van paleis 11. Of geniet van een eetpauze in de Belgian Beer Bar in paleis 6 of in de self-service brasserie in paleis 9. Ook de mini-markt in paleis 9 is open.

Geldautomaat

Brussels Expo stelt twee geldautomaten ter beschikking: een binnen in de Astridhal (dichtbij de voetgangersbrug aan de rechterkant komende van parking C) en een buiten naast Paleis 2.
Opgelet! Het is niet mogelijk de beurs te verlaten om buiten geld af te halen en opnieuw binnen te komen met hetzelfde toegangsticket.

Infopunt

Het secretariaat van het salon bevindt zich aan de ingang van Paleis 7, aan de kant van het Atomium.

EHBO

De EHBO-post bevindt zich juist buiten Hall Astrid.

Overnachten

Overnachtingszone Mobicar

Kom je met je eigen caravan of motorhome naar de beurs en blijf je graag overnachten op Mobicar? Dan kan je terecht op de overnachtingszone op parking C. We voorzien een afgebakende zone die toegankelijk is van woensdag 10 tot en met dinsdag 16 oktober. De foodtruck van Ellis Gourmet Burger is er tot je dienst op donderdag- en vrijdagavondavond (en op zaterdag- en zondagavond indien groot succes). Een overnachting kost 10 euro per voertuig per nacht voor een staanplaats met elektriciteit.

Opgelet, plaatsen zijn beperkt!
Op 11, 12, 13 en 14 oktober zijn wij reeds volzet.

Reserveer nu