De van

De van is bij uitstek geschikt voor koppels die op een avontuurlijke manier Europa willen ontdekken. De compacte en wendbare van mengt zich moeiteloos  met het dagelijkse verkeer en ook op Duitse snelwegen kun je met een flinke snelheid kilometers maken als je dat zou willen.

Gebruik
In het stadsverkeer is de van super handig: door z’n afmetingen rij je door de smalste straatjes en de wagen past in vrijwel elk parkeervak – met sommige types kun je zelfs in parkeergarages terecht. En kom je onderweg in een leuk dorpje een marktje tegen, dan parkeer je de van als een personenauto – je hoeft dus niet aan de rand van het dorp op zoek naar een parkeerplaats.

Interieur
Zoals de naam al doet vermoeden, is de van feitelijk een bestelbus waar het interieur van een motorhome is ingebouwd. De voorste stoelen zijn draaibaar en vormen met het tafeltje een compacte zithoek. Je kunt er prima in koken, je hebt de beschikking over een koelkast en er is meestal ook een gecombineerde toilet/douche. Een verhoogd dak levert stahoogte op en als er een hefdak is gemonteerd, heb je maar liefst twee extra slaapplaatsen.

Voor wie
Door z’n compacte afmetingen is de van een van de bestverkopende modellen in Duitsland. Ook in België wint de ‘kampeerbus’ aan populariteit. Logischerwijs is de berg- en woonruimte beperkt in de van. Daardoor zijn ze vooral geschikt voor twee personen. Maar als de kinderen in een eigen tentje slapen kun je er prima als gezin mee op stap. En als  de kampeerbus over een hefdak beschikt, is dat natuurlijk de perfecte, avontuurlijke slaapplek voor de kids.