De tweepersoonscaravan

Samen Europa ontdekken: veel kampeerders doen het zodra de kinderen het nest verlaten. In het voorseizoen zijn de campings nog rustig en heerst er een aangename temperatuur op plekken waar het hartje zomer zindert van de hitte. Het ideale moment om eropuit te trekken!

Luxe
Ervaren kampeerders stellen luxe op prijs. Heet water uit de keukenkraan, een flatscreen aan de wand, een caravan mover, vloerverwarming of een airco: het zijn geen uitzonderingen in caravanland. Doorgaans zijn de speciale tweepersoonscaravans nog meer luxe uitgevoerd dan de doorsnee caravan. Dat zie je ook aan de gebruikte meubelmaterialen en gordijnstoffen, het houtdecor op de meubels, designlampjes en ledverlichting. Elk merk heeft z’n eigen serie in het topsegment.

Slapen
Een populaire indeling is de caravan met Frans bed: een vast tweepersoonsbed tegen de zijwand. Ernaast vind je de badkamer, met een gecombineerde douche/toilet. Een andere populaire indeling is die met twee enkele bedden met een loopgedeelte ertussen: makkelijk in- en uitstappen en tijdens Toscaanse nachten ‘plak’ je niet tegen elkaar. Voor extra slaapcomfort plaats je een tussenstuk tussen beide bedden waardoor een knuffelparadijs van twee bij twee meter ontstaat.

Meer laadvermogen
Ook bij tweepersoonscaravans kun je kiezen uit diverse soorten zitgroepen, keukens met veel werkruimte of juist iets compacter. Over het algemeen zijn tweepersoonscaravans meer gericht op comfort en dan zijn er ook nog de ‘limited editions’: afgeladen met opties voor een speciale prijs. De meeste fabrikanten maken de caravan tegen meerprijs geschikt voor een hoger laadvermogen – handig als je lang op stap gaat, want dan neem je vaak ook meer bagage mee. En natuurlijk gaan ook de e-bikes mee op vakantie.