De gezinscaravan

Veel campings richten zich op families met kinderen tot 12 jaar. De caravanmerken volgen die ontwikkeling en hebben speciale indelingen voor families. Centraal staat het stapelbed voor de kinderen – sommige fabrikanten maken ze zelfs met drie bedden en een speelgedeelte bij het stapelbed.

Kinderkamer
Kinderen slapen het lekkerst in hun eigen bed. Dat geldt voor thuis en dat geldt ook in de caravan. Zeker tijdens de zomervakantie, wanneer de nachten vaak wat warmer zijn. Alle fabrikanten hebben caravans met stapelbedden; je herkent ze aan de toevoeging van de letter ‘K’ in de typeaanduiding. Ze hebben meestal een afsluitbare kinderkamer, zodat je nog gezellig een glaasje kunt drinken als de kinderen al in bed liggen.

Extra bagage
Als je met je gezin op reis gaat, dan is het noodzakelijk dat je caravan over voldoende bagagemogelijkheden en laadvermogen beschikt. Gezinscaravans hebben vaak praktische oplossingen met extra bergruimte, zoals opbergvakken tegen de wanden en onder de bovenkastjes. Sommige fabrikanten maken het onderste stapelbed opklapbaar, zodat je daar onderweg twee kinderfietsen kunt vervoeren. Of wat dacht je van een krijtbord tegen de opklapbare onderkant van het onderste stapelbed? Handig!

Afmetingen
Een eigen bed voor de kinderen en een eigen bed voor de ouders. Dat is de grote wens voor veel kamperende families. En die caravans bestaan in allerlei afmetingen. In Duitsland zijn vooral de grotere modellen populair, ook omdat de trekauto’s daar wat forser zijn.