Home
Home
Praktische info
Praktische info
Nieuwigheden
Nieuwigheden
Beursplan + exposanten
Beursplan + exposanten
Tickets
Tickets
Aftermovie Mobicar 2016
Aftermovie Mobicar 2016

 Praktische informatie

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 55ste keer plaatsvindt.
Internationale exposanten en de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie.

13 – 17 oktober 2017

Openingsuren: 10u – 18u

Volwassenen: €12

Kinderen -12 jaar: Gratis toegang

Met de auto

Door het dichte wegennet in België is het expo-terrein uit alle hoeken van het land bereikbaar met de auto. Op de Ring afrit 7A of 8 nemen, bordjes EXPO volgen. Brussels Expo kan trouwens prat gaan op de grootste parking van het land, met niet minder dan 10.000 plaatsen op Parking C alleen. Klik hieronder op het beeld voor meer info.
Plan_Parkings_Brussels_Expo

Het openbaar vervoer

De trein is evenmin een probleem: de Eurostar (vanuit Londen) en de Thalys (vanuit Parijs, Amsterdam of Keulen) doen het Zuidstation aan, vandaar rijdt de metro lijn 6, richting ‘Koning Boudewijn’, halte ‘Heizel’. Vanuit het Centraal Station neemt u eerst metro lijn 1 richting ‘Weststation’, vervolgens metro lijn 6  richting ‘Koning Boudewijn’, halte ‘Heizel’. Dankzij het uitgebreid netwerk van het Brusselse openbaar vervoer, is Brussels Expo bereikbaar vanuit alle hoeken. Zowel de ‘MIVB’ (tram, bus en metro) als ‘De Lijn’ (bus) beschikken over haltes op nog geen 200m van onze infrastructuur. Klik hier om het metroplan te downloaden.
logo_mivb      
logo_delijn

Toegangsplan mindervaliden

Voor meer info: graag contact opnemen met ld@bccma.be.

Plan_Parkings_Brussels_Expo_PMR

Camping Mobicar

Ook dit jaar kunnen bezoekers die met hun caravan of motorhome naar de beurs komen opnieuw terecht op de Mobicar-camping van donderdag 12 tot en met woensdag 18 oktober. Overnachten kan op Camping Grimbergen, op enkele minuten rijden van Brussels Expo. Tijdens de hele beurs rijden er doorlopend shuttles tussen de camping en de beurssite, van 9u tot en met 19u. Bij het reserveren via onze website geniet je van een exclusief voordeeltarief van 15€ per voertuig per nacht in de plaats van 25€ ter plaatste. Per standplaats is een elektrische aansluiting voorzien, met gemakkelijke toegang tot de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.

Adres: Camping Grimbergen, Veldkantstraat 64, 1850 Grimbergen

!!! DE CAMPING IS VOLZET, HET IS DUS NIET MEER MOGELIJK OM EEN PLAATS TE RESERVEREN !!!

Nieuwigheden

Caravan en motorhome van het jaar 2018

Mobicar is dé gelegenheid om de beste en mooiste modellen op de beurs de titel ‘Caravan van het Jaar’ en Motorhome van het Jaar’ te geven. Je leest het goed, dit jaar kunnen bezoekers op beide titels stemmen. 18 motorhomes strijden om de titel ‘Motorhome van het Jaar 2018’, voor ‘Caravan van het Jaar 2018’ zijn dat 6 modellen. De jury die de kanshebbers selecteert, bestaat uit twee journalisten van Kampeertoerist, het magazine van kampeerorganisatie Vlaamse Kampeertoeristen (VKT), die de belangen van kampeerders verdedigt en hen bijstaat met goede raad. Zij worden bijgestaan door twee journalisten van het magazine Kampeerwereld, een vaste waarde voor liefhebbers van het vrijetijdstoerisme.

Vergeet niet om een stembriefje mee te nemen bij de ingang. Deponeer het biljet in de urne bij de motorhome of caravan die volgens jou de titel verdient. Zo maakt u kans om een bon van € 500 te winnen bij één van de exposanten aanwezig op Mobicar’17. De genomineerde modellen zijn te herkennen aan de stickers.

Hieronder vind je de winnaars voor de verschillende categorieën.

  • Vans tot 45.000€: BURSTNER  –  CityCar C 540
  • Vans vanaf 45.000€: IDEAL CARAVANS   –  Hobby Vantana K65 ES
  • Semi-integralen tot 60.000€: ADRIA  –  Coral Axess 670 SL  Bel Edition
  • Semi-integralen vanaf 60.000€: URBANO – Laika Kreos 5009
  • Integralen tot 75.000€: BURSTNER  –  Ixeo I728G
  • Integralen vanaf 75.000€: RAPIDO  –  Rapido/i96

  • Caravans tot 20.000€: IDEAL CARAVANS  –  Fendt 390 FH Bianca Selection
  • Caravans vanaf 20.000€: IDEAL CARAVANS  –  Hobby 560 WFU Prestige
Accessoires

Je vindt dit jaar alle accessoires op Mobicar’17 gegroepeerd in Paleis 9. Stoelen, voortenten, fietsenrekken, opbergruimte, dakdragers, kookgerief: het is onmisbaar op de camping.

Out of the box

Na het succesvolle project Black=Beautiful op Mobicar’16, presenteert kunstenaar Peter Elsevier ‘Out of the Box’. Voor zijn nieuwe project gebruikt hij beeld, geluid en muziek. Out of the Box is een mengeling van een auditieve en visuele gewaarwording. De beleving staat op de eerste plaats. Midden in de Box speelt zich een tafereel af dat met kamperen, maar evenzeer met filosofie te maken heeft. Benieuwd hoe jij ‘Out of the Box’ ervaart?

Je vindt Peter in Paleis 9, Stand 921.

BOCC (Belgian Oldtimer Caravan Club)

De Belgian Oldtimer Caravan Club (BOCC) is dit jaar voor het eerst aanwezig op Mobicar. De club bestaat uit liefhebbers van oldtimer caravans: wagens die minstens 25 jaar oud zijn. De gepassioneerde leden van de club treffen elkaar vier keer per jaar voor een retro-kampeertrip en verschillende activiteiten.

Wil je kennismaken met de BOCC en enkele van hun voertuigen ontdekken? Ga dan zeker langs in Paleis 11, stand 1132, naast de Foodtrucks!

Initiatielessen rijbewijs C1 en BE

Om met de motorhome op vakantie te gaan, heb je in principe aan een B-rijbewijs genoeg. Voor modellen vanaf 3,5 ton heb je echter een C1-rijbewijs nodig. Te moeilijk, denk je? Oefen enkele manoeuvres tijdens een initiaties met rijschool Sanderus, te vinden in Paleis 11, stand 1119. Nog niet overtuigd? Lees op deze pagina hoe wij het C1-rijbewijs hebben gehaald!

Of trek je er liever met een caravan tussenuit? Dan kan je bij Sanderus alle informatie verkrijgen voor het BE-rijbewijs. Theorie volgen voor dit rijbewijs is alvast niet nodig, enkel je rijvaardigheid wordt grondig getest. Benieuwd of je hiervoor aanleg hebt? Test de manoeuvres met de caravan of de motorhome tussen Paleis 7 en Paleis 11. Sanderus vind je terug op standen 1109 en 1119. Nog niet overtuigd? Lees op pagina 14 hoe wij het C1-rijbewijs hebben gehaald!

Foodtrucks

Tijdens het rondkuieren op Mobicar honger gekregen? Geen nood! Zet je op een bankje en ga langs bij onze originele Foodtrucks achteraan paleis 11.

Kinderopvang

Ook de kleinste kampeerders zijn welkom op Mobicar. Voor een springkasteel, spelletjes en ander leuks kunnen ze terecht in de kinderopvang. Ze zijn welkom in het weekend in Paleis 11, in het restaurant L’Olive.

Beursplan + exposantenlijst

Tickets

Hier kan je tickets kopen voor Mobicar’17.

 Mobicar 2016 in beeld

Aftermovie Mobicar 2016