Kamperen in Schotland

Tijdens je kampeervakantie in Schotland bezoek je oude steden als Edinburgh en Fort William, maak je wandelingen langs hoge bergen en diepe meren, verken je onbewoonde eilanden en probeer je de bekende Schotse whiskysoorten.

Bergwandeling
Wie echt van de ongerepte natuur wilt genieten in Schotland, doet er goed aan  de drie zogenaamde geoparken van het land te bezoeken. Lochaber Geopark is een gebied met hoge, besneeuwde bergen en meren (lochs). In Geopark Shetland loop je over de vroegere oceaanbodem en verken je een vulkaan. North West Highlands Geopark verrast met imposante bergen en zandstranden. Stuk voor stuk prachtige gebieden die het ontdekken meer dan waard zijn!

Kamperen in Schotland

Eilandenhoppen
Ook leuk om te doen tijdens je kampeervakantie in Schotland is eilandhoppen. Schotland wordt omringd door wel 800 kleine eilanden. Daarvan is minder dan de helft bewoond. Enkele tips: de Binnen- en Buiten-Hebriden in het westen (waaronder het indrukwekkende eiland Skye, Orkney (een archipel van wel 70 eilanden) en de Shetlands (ook een archipel, met wel 100 eilanden, dicht bij Noorwegen). Keuze genoeg!

De stad in
Naast de vele meren, bergpassen en eilanden heeft Schotland ook een aantal mooie steden die je niet mag overslaan. Fort William is een zeer populaire bestemming onder toeristen, met zijn gezellige pubs en winkelstraat High Street. Naast Glasgow, de grootste stad van Schotland, is hoofdstad (en UNESCO Werelderfgoed) Edinburgh ook een echte aanrader, met z’n gezellige straatjes met middeleeuwse huizen in de Old Town.

Kamperen in Schotland

Campings
In Schotland vind je campings aan zee, in weilanden en bij bossen. Van luxere campings voor het hele gezin tot kleine campings met weinig voorzieningen. Schotland telt in totaal zo’n 150 campings, van groot tot (heel) klein.