Kamperen in Ierland

Hoge kliffen aan de kust, een rotsachtig groen landschap met af en toe een dorpje of een boerderij. Ierland is het land van groene natuur en rust, perfect voor avontuurlijke kampeerders die wel van een lange wandeling houden. Regen? Geen probleem, een gezellige pub is altijd dichtbij!

Ierland
Ierland staat bekend om zijn groene, ruige landschap. Steile, hoge kliffen aan de kust, groene glooiende velden met rotsen zo ver als je kunt kijken… Houd je van een stevige wandeling door ongerepte natuur? Dan ben je in Ierland aan het juiste adres! Enkele hoogtepunten zijn de Klippen van Moher (acht kilometer lang en op sommige plaatsen wel 200 meter hoog), het karstenlandschap van de Burren en het gebied langs de populaire autoroute van de Ring of Kerry.

Kamperen in Ierland

Dublin
Ierland heeft heel veel leuke, authentieke steden en dorpjes, maar een bezoek aan hoofdstad Dublin mag tijdens je kampeervakantie in Ierland eigenlijk niet ontbreken. Verwonder je over de hoogte van de Dublin Spire, breng een bezoek aan de beroemde Temple Bar uit 1840, blijf even staan bij een muziekgroepje dat op straat speelt, kuier door een van de mooie stadsparken en bezoek het Irish Museum of Modern Art.

Ierse pubs: gezelligheid, Guinness en livemuziek
Na een lange dag wandelen door het groene Ierse landschap kun je altijd wel terecht in de lokale pub. En nergens zijn die zo sfeervol als in Ierland. Ieren en toeristen genieten hier samen van een koud glas Guinness en natuurlijk, want daar staan de Ierse pubs om bekend, van livemuziek. Makkelijk mee te zingen tekst, een fluit, een gitaar; gezelligheid gegarandeerd.

Kamperen in Ierland

Campings
Ierland staat niet bekend om zijn grote aantal campings, maar er zijn absoluut een paar hele goede, vaak op prachtige locaties. Ierland telt in totaal zo’n 50 campings, van groot tot (heel) klein.