Activiteiten op de beurs

Op Mobicar’16 ontdek je 700 modellen caravans, motorhomes en stacaravans. Naast vrijetijdsvoertuigen vind je er ook kampeermateriaal, voortenten en accessoires. Maar dat is lang niet alles: op de beurs maak je kennis met alle aspecten van het vrijetijdstoerisme. Ontdek hier het programma met activiteiten voor jong en oud!

Sprekersprogramma
Altijd al willen weten hoe je een reis met de caravan of motorhome het beste voorbereidt? Of lijkt rijden met zo’n groot gevaarte niets voor jou en wil je wat tips? Verschillende experts vertellen je er alles over in de conference lounge. De conference lounge kan je vinden in Paleis 11, stand 1120. Klik hier om het sprekersprogramma te downloaden.

Primeur: campings aanwezig op Mobicar
Dit jaar verwelkomt Mobicar voor het eerst campings waar iedereen met een caravan, motorhome of tent terecht kan voor een vakantie in de natuur. Of je nu op zoek bent naar een camping in het bos of aan de zee, in de Ardennen of de Duitse Eifel, om te ontspannen of juist om het avontuur op te zoeken, de verscheidenheid op Mobicar is groot. Sommige campings zijn aanwezig op de standen van Campings in Vlaanderen (Paleis 11, stand C9) en Walcamp (Paleis 11, stand C10).

Demonstraties ‘koken in een caravan’
Wie denkt dat het menu tijdens een vakantie met de caravan of motorhome gelijkstaat aan spaghettisaus uit een pot, hotdogs en andere kant-en-klare maaltijden, is mis. Lekker en gezond koken in een caravan of motorhome is mogelijk! Onze chef laat je graag zien én proeven hoe. Elke dag tussen 12 en 14 uur kan je in Paleis 7, stand 731 verschillende gerechten met een knipoog naar gastland Duitsland komen degusteren.

Rijden met de e-bike
Een e-bike is het vervoermiddel bij uitstek om de omgeving rond de perfecte kampeerplaats mee te ontdekken. Bovendien is het een milieuvriendelijk, economisch en gezond vervoersmiddel. Benieuwd hoe het voelt om op zo’n elektrische fiets te rijden? Ontdek het op ons parcours test zone bikes in Paleis 6.

Initiatie-oefeningen rijbewijs C
Op de beurs kan je dankzij de gespecialiseerde rijschool Sanderus initiatie-oefeningen proberen voor het rijbewijs C. Handig en verplicht wanneer je met een motorhome van meer dan 3,5 ton op vakantie vertrekt. Paleis 11, stand 1108.

Verkiezing Motorhome van het Jaar
Elk jaar kiezen we tijdens Mobicar de caravan of motorhome van het jaar. Deze keer maken we de Motorhome van het Jaar 2017 bekend. Negen wagens uit drie categorieën zullen naar de titel dingen. De jury bestaat uit twee journalisten van Kampeertoerist, het magazine van de kampeerorganisatie Vlaamse Kampeertoeristen (VKT), die de belangen van de kampeerder verdedigt en kampeeradvies geeft. Twee journalisten van het magazine Kampeerwereld, een vaste waarde voor liefhebbers van het kampeertoerisme, vervolledigen de jury.

Neem zeker een stembiljet mee wanneer je de beurs binnenkomt, dat je kan achterlaten in de stembus bij de motorhome van jouw keuze. Zo maak je kans op een bon van 500 euro die je kunt spenderen bij een van de exposanten. De genomineerde modellen zijn te herkennen aan de sticker met ‘Motorhome van het Jaar’.

Workshop achteruitrijden
Achteruitrijden met een caravan is lastig. Een caravan heeft geen eigen stuur, maar is afhankelijk van de auto om op de juiste plek te geraken. Daarom geven wij je de kans om een aantal basisprincipes onder de knie te krijgen op ons achteruitrijdparcours. Je kunt het traject komen testen onder begeleiding van het Volkswagenteam in Paleis 11, stand 1110.

Black = beautiful
Caravans en motorhomes dienen niet alleen om op reis te vertrekken, het zijn ook kunstobjecten. Kunstenaars Peter Elseviers en Sandra Verrijken namen het op zich om een caravan te onttrekken van zijn functie en te transformeren tot hier helemaal anders. Benieuwd hoe deze caravan met als thema ‘black = beautiful’ eruitziet? Kom hem ontdekken in Paleis 9.

Kinderanimatie
Mobicar verwelkomt de kleinste kampeerliefhebbers overal op de beurs, maar ze zijn zeker welkom in onze kinderhoek voor spelletjes en animatie. Kinderen kunnen er tijdens het weekend terecht in Paleis 9, stand 910.